• Bodegon Camu Cao R1 MODIF
  • 010500080 Doy Pack 150 Camu Cao Shoplo
  • 010500081 Tarrina 250 Camu Cao Shoplo
  • 010500083 CAMU CAO (500 gr) XL PACK Shoplo
  • szejki sklep www
  • Bodegon Camu Cao R1 MODIF
  • 010500080 Doy Pack 150 Camu Cao Shoplo
  • 010500081 Tarrina 250 Camu Cao Shoplo
  • 010500083 CAMU CAO (500 gr) XL PACK Shoplo
  • szejki sklep www

Supershake Camu Cao

Dostępność:średnia
Koszty dostawy:od 10 zł

Tentorium Energy

Ilość sztuk:
36 zł

Camu Cao zawiera przeciwutleniacze, wzmacnia układ odpornościowy, leczy stany zapalne, działa stymulująco na układ nerwowy i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.

Camu Cao zawiera superfoods o silnym działaniu przeciwutleniającym, które zwalczają wolne rodniki występujące w organizmie w wyniku stresującego stylu życia, działania zanieczyszczeń, złej diety, itp. Jeśli produkcja wolnych rodników jest nadmierna prowadzi do przedwczesnego starzenia się i stanów chorobowych.
Camu Cao zawiera żelazo i inne minerały ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Występują one w łatwo przyswajalnej postaci. Zawiera jagody bogate w witaminę C, przeciwutleniacze, inne witaminy i minerały. Ze względu na bogactwo witaminy C Camu Cao wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać stany zapalne.

Kakao zawiera przeciwutleniacze i flawonoidy dzięki czemu może zmniejszać ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Jako roślina bogata w żelazo kakao może przyczynić się do odnowy komórek krwi, wzmacniać system odpornościowy i zapobiegać stanom zmęczenia. Kakao ma pozytywny wpływ na działanie mózgu i wpływa na poprawę nastroju. Jest bogate w tryptofan, aminokwas, który wpływa na wytwarzanie serotoniny, odpowiedzialnej za dobre samopoczucie.

Karob ma działanie przeciwutleniające i działa jak prowitamina A. Ponieważ jest bogaty w magnez może wzmacniać układ kostny i działa pozytywnie na układ krążenia. Karob jest bogaty w minerały, takie jak wapń, potas, żelazo, mangan i miedź.

Cynamon ma działanie przeciwzapalne i jest przeciwutleniaczem, badania wykazały, że cynamon może obniżać poziom cholesterolu i kontrolować poziom cukru we krwi.

Cukier kokosowy jest naturalnym słodzikiem o niskim indeksie glikemicznym (IG35). Jest bogaty w minerały, zwłaszcza witaminy z grupy B, które są niezbędne dla zdrowej skóry imięśni, dla wzmocnienia systemu odpornościowego i nerwowego oraz właściwego rozwoju komórek.

Sposób przygotowania:

Dodaj do napoju 1-2 łyżki stołowe (ok. 5g produktu w jednej łyżce), stosuj jeden, dwa razy dziennie. Wsyp do ulubionego napoju zbożowego, soku owocowego lub do koktajlu. Nie podgrzewaj.

Składniki:

Sproszkowane owoce camu camu bio (Myrciaria dubia), sproszkowany cynamon bio (Cinnamomum zeylanicum), sproszkowany karob bio (Cerotonia siliqua), sproszkowane kakao* bio (Theobroma cacao L.), cukier kokosowy bio (Cocos Nucifera). 

Uwaga: w nowszych wersjach produktu producent zastępuje całkowicie sproszkowane kakao bio sproszkowanym karobem bio.


Nie dziękuję

Polecane