• Bodegon Camu Cao R1 MODIF
  • 010500080 Doy Pack 150 Camu Cao Shoplo
  • 010500081 Tarrina 250 Camu Cao Shoplo
  • 010500083 CAMU CAO (500 gr) XL PACK Shoplo
  • szejki sklep www
  • Bodegon Camu Cao R1 MODIF
  • 010500080 Doy Pack 150 Camu Cao Shoplo
  • 010500081 Tarrina 250 Camu Cao Shoplo
  • 010500083 CAMU CAO (500 gr) XL PACK Shoplo
  • szejki sklep www

Supershake Camu Cao

Dostępność:średnia
Koszty dostawy:od 10 zł

Tentorium Energy

Ilość sztuk:
36 zł

Camu Cao zawiera przeciwutleniacze, wzmacnia układ odpornościowy, leczy stany zapalne, działa stymulująco na układ nerwowy i zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.

Camu Cao zawiera superfoods o silnym działaniu przeciwutleniającym, które zwalczają wolne rodniki występujące w organizmie w wyniku stresującego stylu życia, działania zanieczyszczeń, złej diety, itp. Jeśli produkcja wolnych rodników jest nadmierna prowadzi do przedwczesnego starzenia się i stanów chorobowych.
Camu Cao zawiera żelazo i inne minerały ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Występują one w łatwo przyswajalnej postaci. Zawiera jagody bogate w witaminę C, przeciwutleniacze, inne witaminy i minerały. Ze względu na bogactwo witaminy C Camu Cao wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać stany zapalne.

Kakao zawiera przeciwutleniacze i flawonoidy dzięki czemu może zmniejszać ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. Jako roślina bogata w żelazo kakao może przyczynić się do odnowy komórek krwi, wzmacniać system odpornościowy i zapobiegać stanom zmęczenia. Kakao ma pozytywny wpływ na działanie mózgu i wpływa na poprawę nastroju. Jest bogate w tryptofan, aminokwas, który wpływa na wytwarzanie serotoniny, odpowiedzialnej za dobre samopoczucie.

Karob ma działanie przeciwutleniające i działa jak prowitamina A. Ponieważ jest bogaty w magnez może wzmacniać układ kostny i działa pozytywnie na układ krążenia. Karob jest bogaty w minerały, takie jak wapń, potas, żelazo, mangan i miedź.

Cynamon ma działanie przeciwzapalne i jest przeciwutleniaczem, badania wykazały, że cynamon może obniżać poziom cholesterolu i kontrolować poziom cukru we krwi.

Cukier kokosowy jest naturalnym słodzikiem o niskim indeksie glikemicznym (IG35). Jest bogaty w minerały, zwłaszcza witaminy z grupy B, które są niezbędne dla zdrowej skóry imięśni, dla wzmocnienia systemu odpornościowego i nerwowego oraz właściwego rozwoju komórek.

Sposób przygotowania:

Dodaj do napoju 1-2 łyżki stołowe (ok. 5g produktu w jednej łyżce), stosuj jeden, dwa razy dziennie. Wsyp do ulubionego napoju zbożowego, soku owocowego lub do koktajlu. Nie podgrzewaj.

Składniki:

Sproszkowane owoce camu camu bio (Myrciaria dubia), sproszkowany cynamon bio (Cinnamomum zeylanicum), sproszkowany Karob bio (Cerotonia siliqua), sproszkowane kakao bio (Theobroma cacao L.), cukier kokosowy bio (Cocos Nucifera).


Nie dziękuję

Polecane